Om kenneln

20 år med rasen!

Liten uppfödning i hemmiljö av rasen Perro de Aqua Espanol. En glad hund med mycket energi. Vi har haft max 1-2 kullar per år 2008-2021.

Det som startade som ett litet intresse på hobby nivå har med åren för min del eskalerat till ett beroende ?
Jag är väldigt intresserad av rasen och dess utveckling och det är inte bara en hobby. Ingen planerad parning är bara för att para, utan den är väl genomtänkt, oftast från så många perspektiv man bara kan analysera den, för att få det bästa resultatet man bara kan. Vad gäller hälsa och mentalitet, som är det vi prioriterar mest.

Kennelnamnet fick jag april 2007. La Sirenita’s betyder den lilla sjöjungfrun på spanska. Jag tyckte det var så passande för jag bor på Jungfrugatan och har mina vattenhundar.

Målsättningen är så klart att föda upp friska, sunda och rastypiska hundar.

Vi bor i Smedjebacken i södra Dalarna. Jag och min man har två hemmahundar hos oss, Pablo & Wildas barnbarn & barnbarnsbarn Garbo & Ophelia. Övriga bor hos fodervärdar. Människobarnen har flyttat hemifrån. Eftersom jag vill hinna med att träna hundarna så räcker det bra med G o O. Foder tikar har vi nära kontakt med, de hälsar på då och då för att känna sig som hemma den dagen det är dax för valpar. Hundarna hos oss lever som familjemedlemmar och är med på det mesta. Valparna bor i vårat hem för bästa sociala utveckling. Fodertikarna sover i både sovrum och säng =trångt 😉

Hundgårdar är ingenting för oss!.
Under åren som gått har vi fått många superengagerade valpfamiljer. ChampionTitlar och placeringar på årets perro har vi den äran att få se ett helt gäng ?
Det blir ju de tävlande ekipagen som ofta gör fin reklam för oss och det är vi så tacksamma för. Även om det är en följeslagare till sin familj som de flesta av våra hundar är och det viktigaste. Att man har tid och kärlek för sin bästa vän ❤️

Det stora hund intresset är det jag som står för. Har alltid varit en stor djurvän och släpat runt på grannars hundar innan jag lyckades tjata åt mig våran första egna hund. Det var en schäfer tik, Bocita från Macontas kennel. Hon blev tyvärr bara 5 år pga cancer. Det blev även en cocker flicka från samma kennel Simora och en yorkshier terrier Bamse. Det var jätte härliga hundar.

Under många år har jag bara gått och längtat/väntat på rätt tid att skaffa hund igen. Jag har alltid haft en dröm om att kunna starta en egen liten kennel. När det så passade letade jag runt bland olika raser, det var så många saker jag hoppades hitta i min dröm hund.

När jag av en slump dök på Alfons, en av perrona här i Smedjebacken kändes det direkt att en sådan hund vill jag ha. Det var vintern 2001.

Mycket letande på nätet och lång väntetid vid dom uppfödare som fanns då men jag behövde inte åka långt för det fanns en till perro här i byn, Isblommans Water- Chestnut. Det planerades valpar på henne och jag fick vänta länge men det var det värt.

I Mars -03 föddes våran Pablo. Pablo blev starten på det stora intresset för rasen i vårt hjärta. Han blev pappa till tre kullar och vi har en del bevarar i släkträden på våra nuvarande tjejer här hemma. Garbo och Ophelia.

Likaså fina Wilda som var min andra perro, henne hämtade vi i Finland 2005. Hon fick en valpkull här hemma och vi har lyckan att följa hennes linje i många av våra hundar. Pablo & Wilda var vår älskade familjemedlemmar i alla sina år. Wilda dog i cancer 2016 och Pablo blev 14,5 år och hjärtat tog slut en varm sommardag 2017 ❤️❤️
Största sorgen men glada över alla år vi fick med dem.

Avelsarbetet är något som engagerar och jag är noga med att alltid göra vårat yttersta för att hålla rasen sund, trevlig och vacker!

Jag är säker på att fler får upp ögonen för deras utmärkta kvalitéer inom hundsport i framtiden.
Kontakten med mina valpköpare är också något som är viktigt.
Har man köpt en La Sirenita’s perro skall man alltid känna sig välkommen i våran flock!
Inga frågor är för små och jag ställer alltid upp i den mån jag kan.

Utställning är något som det blivit mycket av, för det är ett härligt sätt att möta trevliga människor och hundar runt ringarna. Våran första utställnings Champion är Sheela som blev detta 2009.
Viltspårs är också ett stort intresse våran först Champion i den grenen blev Wilda. Många av hennes barn och barnbarn har ärvt hennes fantastiska spårförmåga.

Jag månar om att en La Sirenita’s perro ska förutom att vara en högt älskad familjemedlem, ha en bra hälsa och även fungera med alla hundsporter man kan tänka sig. Utställning, NoseWork, Agility, Spår, Lydnad.
Med deras extrema Will to Please är målsättningen att de ska vara en riktig allround hund.

Jag har gått diverse kurser och utbildningar inom hunderiet allt från valpkurser, svampsök, viltspår, utställning, tävlingslydnad och Skk’s Uppfödarutbildning där följande ingår:

  • Anatomi
  • Juridik
  • Valpens beteende
  • Utfodring
  • Parning och valpning
  • Genetik