Börje är en 4-åring perro hane. Han söker ett nytt livslångt hem eftersom hans nuvarande ägare har insett att han inte mår bra i sin nuvarande familjesituation. Börje är en väldigt känslosam hund som är lyhörd och läser av mående och humör på sina ägare. Efter att familjen utökades med ett barn för två år sedan har han svårt att hänga med i barnets plötsliga känslostormar och när familjen ska utökas med ytterligare en bebis har de tvingats ta det tuffa beslutet att Börje skulle må bäst i en annan familjemiljö. Eftersom Börje är så lyhörd går han lätt upp i stress om miljön omkring är orolig. Börje söker därför ett nytt hem, gärna hos en äldre person/par utan hemmavarande barn som bor i lugnt område, gärna på landet. Han behöver ett hem där det finns ett inneboende lugn så att han slipper gå upp i onödig stress. Börje har aldrig på något sett visat aggressivitet mot varken vuxna eller barn och han har genomfört BPH med fint resultat. Han är lugn i all hantering (kloklippning, trimning, bad), älskar att vara nära och gosa och fungerar fint utomhus både i koppel och lös. Han är van vid andra hundar men behöver lite tid för att lita på och komma överens med en annan hund. Han är van vid katter och det är inga problem att åka bil. Eftersom han har bott tillsammans med en annan hund har han ingen direkt vana av att vara helt själv under längre stunder utan det är något som nya familjen antagligen måste öva på. Börje är lika nöjd med härliga promenader i skog och mark som att träna lydnad eller genomföra andra aktiviteter, han hänger med på det mesta och är van att vara med på olika aktiviteter. Det är av högsta vikt att det nya hemmet känns rätt för nuvarande ägare och uppfödare och att det ska fungera lika bra för både människor och Börje.

 

Känner du att den hör fina killen kan vara passande i Er/Din familj. Ring mej så berättar jag mer.  Välmeriterad inom utställning och div hundsporter. Absolut ingen problemhund❤️ 0706837744